header foto

Bezoek Hellevoetsluis

De historische vesting van Hellevoetsluis is een van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland. Statig op het havenhoofd als baken vanaf het Haringvliet ziet u de vuurtoren die dateert uit 1822. Kijkend vanaf de vuurtoren ziet u de verdedigingswerken liggen. Uniek is dat ze gebouwd zijn ter bescherming van de Hollandse oorlogsvloot tegen aanvallen uit zee. Vanaf Kazerne Haerlem, het huis van de soldaten van weleer loopt u naar de Korenmolen de Hoop. Het uitzicht vanaf de stelling is adembenemend.

Maritiem
Verder lopend rondom de vestinghaven komt u uit bij Droogdok Jan Blanken, het enige dubbele stenen droogdok in Europa en nog volop in bedrijf. Ook liefhebbers van oude schepen vinden al snel hun weg. De Buffel is het oudste museumschip in Hellevoetsluis en ligt aan de Koningskade. Naast de Buffel liggen lichtschip 12 Noord Hinder en de oude mijnenveger Bernisse. Het maritieme gevoel komt aan deze kade tot leven.

Het nationaal brandweermuseum is een echter trekpleister voor Hellevoetsluis. In de voormalige kuiperij van de marine staan nu de schuimblusvoertuigen en stoomspuiten. Alle musea liggen op loopafstand van elkaar. Ook kun je rondom de haven genieten van heerlijk eten bij de restaurants of genieten van een drankje op het terras.

Meer informatie over jouw bezoek aan Hellevoetsluis tijden Expeditie Haringvliet!